Soketjeneste

Last modified by Trond Håvard Hanssen on 2014/04/15 13:50

Hvorfor tilbyr vi en slik søketjeneste?

Utdanning.no ønsker å tilby søketjenester for å bidra til gjenbruk av offentlige data og bedre tilgjengeligheten av studieinformasjon.  

Med en søketjeneste menes her at andre nettsider kan inkludere et søk fra utdanning.no sin database på sine egne nettsider. Søket vil være tilgjengelig i egen nettsidevisning, men vil i praksis være et søk hos utdanning.no. Konseptet minner litt om hvordan yr.no tilbyr visning av værdata på ulike nettsider der oppdaterte data hentes fra yr.no.

Hvem kan bruke søket?

Søket kan i utgangspunktet benyttes av alle, etter gitte vilkår spesifisert under. De som ønsker å bruke søket må godta vilkårene for bruk, oppgi domenenavn og kontaktinformasjon (epost). Søketjenesten vil kun være tilgjengelig for registrerte og godkjente domenenavn.

Vilkår for bruk av søketjenesten

  • Søket skal virke “live” fra vår database og det er ikke lov å laste ned og lagre data fra vår database på egne servere uten egen avtale om dette.
  • Det er ikke lov til å lage nye tjenester/nettsider som fremstår som om de er laget av utdanning.no
  • Utdanning.no’s logo må benyttes sammen med teksten “Dette søket er levert av” tydelig på alle sider hvor søket vises. Merking skal ikke være mindre enn resten av teksten rundt og være synlig. Logoen skal være en lenke til utdanning.no. Logoen er en del av objektet søkeboks og vil vises ved siden av denne.
  • Innhold fra utdanning.no skal ikke brukes på sider med pornografisk eller rasistisk innhold eller på nettsider som bryter med norsk lov. Dette gjelder også annonser på nettsiden. Innhold skal heller ikke brukes i sammenhenger som skader rettighetsinnehavers omdømme og interesser.    
  • Brukere av søket har ikke anledning til å definere seg selv som samarbeidspartner, eller tilsvarende, med utdanning.no, Senter for IKT i utdanningen eller Kunnskapsdepartementet i sin kommunikasjon utad.   

Utdanning.no forbeholder seg retten til å stoppe/fjerne et søk hvis en av de overstående punktene ikke følges. Vilkårene for bruk av søket vil kunne bli endret. Brukere av søket vil da motta informasjon om disse endringene.

For å søke om tilgang til tjenesten henvend deg til utdanning.no ved hjelp av dette kontaktskjemaet.

Teknisk dokumentasjon

Teknisk dokumentasjon søk

Kontaktperson

Trond Håvard Hanssen
Utviklingsleder for portalen utdanning.no

Epost: thh(a)iktsenteret.no
Telefon: 85419025

Tags:
Created by Trond Håvard Hanssen on 2013/12/09 12:59

Workspace information

Name
Bak & CDM-U
Description
Her kommer innholdet fra BAK og CDM-U 


To join this workspace you need to be logged in.

Members
ucogilaja ucogilaja asamoac asamoac afipeje afipeje enowidan enowidan eyehuzu eyehuzu ikeetano ikeetano iuifuoojuqip iuifuoojuqip aoyafjepubir aoyafjepubir igiqida igiqida aqedariyu aqedariyu ubipajirujo ubipajirujo dexisonab dexisonab

My Recent Modifications


This wiki is licensed under a Creative Commons 2.0 license
XWiki Enterprise 5.0.1 - Documentation